Translate my page to your own language

torsdag 21 januari 2010

Vaknat på fel sida! Lite gnäll helt enkelt...

Jag är uppe med tuppen idag. Klev upp halv sex när klockan ringde för att Anders skulle gå till jobbet. Har bestämt mig för att försöka vara vaken hela dagen.

Måste få lite mer uträttat här hemma!
Just nu trivs jag inte alls...

När jag var ensamstående mamma kunde jag längta ihjäl mig ibland efter att få bo ensam. Att ha fin ordning hemma och var sak på sin plats.

Att få vara ensam hemma på kvällarna och bara må bra...
Jag körde ju slut på mig själv under alla år då jag arbetade mycket mer än heltid och hade ansvaret för min dotter och hemmet ensam helt utan någon annan hjälp än ett par sommarveckor per år och några helger per år som hon var med sin mormor.
Jag ville ju att vi skulle ha det bra och kunna resa tex.
Jag älskade verkligen att vara mamma men jag fann ingen tid till bara mig.
Tog inte hand om mig själv och mitt eget välmående. Ingen hade lärt mig att jag var viktig också...

Men istället gick jag rakt in i en relation med en otroligt rörig man. Och ibland stör jag mig så enormt på det och mår dåligt av det.
Så fort jag städar blir det total oreda igen...
Det är som att ha ett barn till. Ett värre... På 43 år! :(

Och jag är ingen pedant ska ni veta.
Vi har pratat om det här massor med gånger men det händer inget iallafall...

Mössar och vantar hamnar på diskbänken, en sko i hallen en annan i vardagsrummet, kläder överallt på golvet, verktygen utspridda överallt i lägenhten utom i verktygslådan och skräpet hör hemma i papperskorgen inte i diskhon och bla bla bla...

Och har man tagit ut något ur köksskåpen så stänger man dom efter sig. Ibland kan varenda skåpdörr och låda stå öppen när jag går in där. Och det ser ut som om en hel förskoleklass varit och ätit smörgåsar och ändå är det bara min gubbe :(

Och jag skojar inte! Tyvärr... Och jag överdriver inte heller. Snarare tvärtom.
Idag är jag så less på skiten! Rent ut sagt!

Jag funderar på att storstäda och sen sätta upp en inplastad lapp på ytterdörren där det står "Regler i detta hem"... Men men, det är nog att gå för långt.

Jag har nog vaknat på fel sida idag!

Jag la iallafall disk i blöt nu i hett vatten och diskmedel, men väntar med att diska tills klockan blir runt halv åtta. Vill inte skramla för mycket såhär tidigt på morgonen.

Mitt problem är ju den förbaskade värken i kroppen. Nu när jag diskar och städar vet jag att ryggen kommer att låsa sig efter ett tag och det blir sittpauser stup i kvarten och efter ett tag går jag som en gammal kutryggig gumma. Händerna värker och domnar...
Och nästa dag kommer jag knappt upp ur sängen.

Vi har iallafall bestämt att köpa en diskmaskin nästa vecka.
Och det är jag superglad för :)

Anders diskar mestadels för att jag inte kan och jag tycker att det inte blir gjort ordentligt, det ser hemskt ut i köket när han härjat där och dessutom arbetar han heltid och det är inte kul att behöva vänta på att han ska fixa det när han kommer hem.

Och han behöver ju få koppla av tycker jag.
Själv har han inget emot det, för han är väldigt snäll mot mig, men jag tycker inte om att vara beroende av honom på det sättet. Jag vill klara mig på egen hand under dagen.

Vill att han ska komma hem till städad lägenhet, dukat bord och fixad disk osv...
Han förtjänar verkligen det för han är en underbart omtänksam man och jag är egentligen lyckligt lottad att jag fann honom :)
Han vill ju att jag ska tänka på mig själv och må bra.

Iallafall så är jag är den som dammsuger och skurar och inte mig emot.
Men jag får så dj-a ont av det.
Mestadels får jag välja en sak att göra varje dag.
Typ plocka undan lite. Och göra lite kort. Sen klarar jag inte mer.

Faktum är att jag får ont tom av att göra mina kort. För jag får ont av att sitta.
Svanskotan knäpper till mellan varven efter att jag ramlade för flera år sen och det känns som en brinnande smärta. Och händerna domnar hela tiden. Utan anledning tycker jag.

Usch, det är inte kul att vara sjuk!
Jag har ischias, diskbråck, fybromyalgi och annat...
Känner mig gammal med alla dessa diagnoser :(

Läkarna säger att jag måste inse att jag är sjuk och göra lite lite grann i taget och ta vilopauser emellan. Att inte ställa samma krav på mig som jag gjort förut.
Men jag mår ju inte bra om jag inte får ha det någorlunda snyggt omkring mig och kopplar jag bort allt så förfaller hela lägenheten till en krigszon!

Och det är inte kul att sova 15 timmar per dygn...

Jag menar inte att det ska vara totalt dammfritt och se ut som en utställningslokal, men lite mer ordning och reda och RENT skulle inte skada.

Jag är egentligen inte en sån som sitter och klagar men idag gjorde jag det.
Jag behöver också få göra det någon gång.

För det måste till någon slags förändring här!

Diskmaskinen kommer att bli en bra hjälp för mig :)
Jag hade en när jag bodde i Sickla.

Hoppas att ni får en bra dag :)
Själv tar jag disken nu, sen får jag se vad mer jag kan få gjort under dagen.

2 kommentarer:

Penselkvinnan sa...

Hej på dig! Det är jobbigt med värk vissa dagar känner man sig som minst 90 år. Och man behöver gnälla av sig ibland för det känns lite bättre sen. Jag har gjort så mycket inför julen så det får jag betala nu. Fingrarna är som prinskorvar o händerna domnar o värker. Men nog med gnäll för egentligen har jag det rättså bra.Underbara barn o snart två hundar. Tack för kommentaren på min blogg. Mina barn har en hel del tavlor hemma i sina lägenheter som jag målat. Roligt att dom tycker om min konst. Ha de bra o va rädd om dig!

Sussie sa...

Tack själv för att du tittade in och nu känner jag att jag inte är helt ensam och oförstådd... som man kan få för sig ibland :)
och ja, det böev genast lite bättre när jag fick ut lite. Lättade på trycket!
Och du har rätt. Man har ju mycket att vara glad för också :) Man får koncentrera sig på det :) Ha det bra du med!