Translate my page to your own language

fredag 8 januari 2010

Ljudet av kraschat porslin!!!


Jag har varit dåligt humör men börjar lugna ner mig nu.
Nu är vi hemma i vår vanliga lägenhet och fixar i ordning lite. I lugn och ro... hade vi tänkt...
MEN Gubben min ska alltid göra allt så fort!

Jag hade sagt att JAG skulle ta sovrummet och fixa iordning det så kunde han ta ngt annat rum. Men nej, medan jag höll på med annat så gick han dit och skulle flytta finporslinskåpet... Det visste inte jag innan jag hörde ett fasansfullt brak och ljudet av glas- och porslinssplitter!
Gubbf-n välte hela skåpet!!!

Jag sprang till sovrummet... -Dj-a...!!!
Ja, jag behöver inte säga mer om vad jag hävde ur mig. Han fick en rejäl utskällning och stackaren blev verkligen tyst och skamsen.
- Nu räcker det, skrek jag, UUUUT!!! JAAAG ska städa rent här! - Och det var JAAAAG som skulle ta det här rummet!
Mina glas från Turkiet och Tunisien är nu ett minne blott, och den vackra gamla kaffeservisen jag hade fyndat... Jag rabbalade ngt om att han tydligen hade tänkt åka runt till både Spanien, Turkiet och Tunisien för att köpa nytt...
Nu blev det ingen så lång resa, istället han fick gå med svarta plastsäcken och lämna allt glas till återvinningen. Jag tyckte ritkigt synd om honom för det var ju faktiskt inte med flit...
Men men... det var ju trots allt bara saker intalade jag mig till slut när jag stod där och sopade upp skiten, och dammsög tusen ggr om pga det finkorniga glassplittret som hamnade överallt. T o m i sängen!
Men Anders gjorde iallafall inte illa sig. Däremot blev nog grannarna under oss rejält skrämda för jag hörde en massa spring och skrik under när det hände. De trodde nog att deras ungar flygit ut från fönstret. De har sitt lekrum under oss.
Och skåpet höll som tur var. Glasrutorna på skåpdörrarna är intakta och en del saker finns kvar :)
Det hör till saken att Anders är ganska klantig. Rent ut sagt väldigt klantig emellanåt! Och jag visste att skåpet måste flyttas på ett speciellt sätt eftersom överdelan sitter löst och lätt välter... Därför sa jag att det var mina domäner. Men han är en sån som gillar att ha något att göra hela tiden och dessutom väldigt hjälpsam... Så det blev som det blev.

Tyvärr tog jag inget kort på eländet för kameran var det sista jag tänkte på just då... Annars hade jag dokumenterat det.
Nu tog jag iallafall lite bilder från våra fönster. Det är jättemycket is på dom så man ser knappt ut. Och termometern visar på -21 minusgrader.
Jag ska titta på Let´s Dance snart, för det vill jag bara inte missa.

Och jag älskar min gubbe av hela mitt hjärta trots hans klantighet
Och jag kan ju tillägga att han godkänt att jag skrev det här.
Efteråt kan man ju skratta år eländet! Långsint har jag aldrig varit :D
Ha en bra fredagskväll!

4 kommentarer:

Helena sa...

Meeeen.... Vad tråkigt! Vårt vitrinskåp kraschade för 8 år sedan (en hylla gav sig) Total katastrof var bara förnamnet. Men vi fick ut det hela på hemförsäkringen. Fick åka och visa upp porslinskrosset.... Men de ersatte porslin för över 8000:-... Ditt porslin verkar ju mer exotiskt och ovanligt än det jag hade men kanske att du kan utnyttja hemförsäkringen? Visst är det "bara" materiella ting men visst är det tråkigt??? Och stackars gubben din... Klantig eller ej..., det är trist att råka ha sönder saker som man är så rädd om! Hoppas det löser sig! Vinterkramar från Helena

Sussie sa...

Hej Helena! Vilken god idé det där med Hemförsäkringen. Jag hade inte en tanke på det! Så allt porslin ligger i en iglo för glas redan... :( Och mitt porslin och glas var inte så dyrt, men det hade ett affektionsvärde för mig såklart. Köpt på resor. Till tursitspriser ;) Och jag tyckte mycket om sakerna. Men men...
Dina saker var säkert dyrare, och kanske samlarobjekt, och jag är glad att Ni fick ut pengarna. Försäkringsbolag kan ju vara lite kinkiga har jag hört. Hoppas att du har hunnit samla på dig lite nya fina saker för det är ju en del av en själv och ens liv tycker jag. Och nu vet jag iallafall en till som varit med om samma krasch :)
Ha en underbar helg och vi hörs! :)

Penselkvinnan; sa...

Stackars dig med allt glas o porslin. Men,men du hittar säkert nytt fint att fylla skåpet med. Jag tittar också på Lets dance, tycker det är kul. Ha de bra,vi hörs!

Sussie sa...

Ja visst är det kul :)
Och det är otroligt vad bra en del blir efter ett tag.
Jag har ju lite av porslinet helt, men bara udda delar nu. Fast vi tänkte ta dit lite dessertskålar osv från köket.